وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: فایز پدر شعر استان بوشهر است

به گزارش وبلاگ تالار پذیرایی محمد مهدی اسلامی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به مناسبت برگزاری آیین بزرگداشت فایز دشتی گفت:فایز دشتی در واقع پدر شعر استان بوشهر است زیرا همه از نظر قالب، درون مایه، زبان و بیان شعری، سخت تحت تاثیر دوبیتی های او هستند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: فایز پدر شعر استان بوشهر است

متن این پیغام که به وسیله حمید زارعی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دشتی خوانش شده، بدین توضیح است:

سرآغازی که با نام حکیم است

چو بسم الله الرحمن الرحیم است

به هفتاد و دو ملت برده حسنت

قدم از هجر تو مانند جیم است

فایز دشتی

در ادامه متن اسماعیلی آمده است: فرهنگ و هنر هر ملتی از آداب و منش زندگی و پیشینه ادبی آن ملت ریشه می گیرد و منشاء الهام برای آیندگان خواهد بود. از جمله سنن و آداب که در این سرزمین در طول تاریخ به منتهای کمال و رشد رسیده و اندیشه و ذوق ایرانیان را در پهنه این سرزمین تجلی و اثر بخشیده هنر شعر است که ناشی از فرهنگ پروری و هنر دوستی مردمان این سرزمین است.

وی افزوده است: مردم ادیب و شعردوست دیار دشتی نیز در همه آنات و لحظات شبانه روز، با شعر و شروه مانوس اند. در لحظه های شیرین عاشقانه و در آوردگاه حزن انگیز هجران و درد و داغ فراق در همه این لحظه های شروه با اشعار فایز و نظامی است که رفیق راه و هم زبان مهربان آن هاست.

در ادامه متن وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان شده است: نظامی گنجوی یکی از پنج شاعر بزرگ کشورمان است که شعرهای وی در افکار مردم تأثیرگذار بوده و تأثیرگذاری از نظامی در شروه و مناجات خوانی مردم دشتی استمرار داشته است.

وی افزوده است: فایز دشتی که 1289 خورشیدی در روستای کردوان دشتی زاده شده دوبیتی هایش زبان حال عاشقان و دردمندان بسیاری است و در حقیقت می توان فایز را نماینده شعرهای فولکلور و ادبیات عوام و بومی محسوب کرد.

اسماعیلی تصریح نموده است: دوبیتی مهم ترین و پرکاربردترین قالب اشعار عامیانه جنوب تا نیم قرن پیش بوده است.

در ادامه متن وی آمده است: فایز با دوبیتی هایش انقلابی بر پا کرد و با درون مایه تغزلی، شاعران هم عصر و پس از خود را دنبال خود کشاند و به تعبیری باید فایز را پدر شعر استان بوشهر دانست، زیرا چنان سایه سنگینی بر سر همه شاعران بعد از خود افکنده است که همه از نظر قالب، درون مایه، زبان و بیان شعری، سخت تحت تاثیر دوبیتی های او هستند. این تاثیر گذاری هم بر شاعران بومی و کلاسیک سرا و هم شاعران نوسرای معاصر دیده می گردد.

اسماعیلی افزوده است: بزرگداشت مفاخر فرهنگی ایران اسلامی از جمله مهمترین وظایف و تکالیف دستگاه های فرهنگی جمهوری اسلامی است. این نکوداشت ها زمانی قدرت تاثیرگذاری بیشتری می یابد که سعی گردد مخاطب اصلی این نوع مراسم نسل جوان کشور باشد.

وی عنوان نموده است: تجلیل از مفاخر، توجه و اهمیت قائل شدن برای علم، ادب، فرهنگ و هنر کشور است و در این زمینه باید از افرادی که در این راه خدمت می نمایند قدردانی کرد.

در خاتمه پیغام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است: وظیفه خود می دانم از مردم شریف شهرستان دشتی به ویژه روستای کردوان علیا زادگاه فایز دشتی و تمامی دست اندرکاران این حرکت فرهنگی قدردانی کنم.

از درگاه یگانه هستی بخش مسألت دارم که این همایش چونان شعر نظامی و فایز، بر دل و جان همگی بنشیند.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران

به "وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: فایز پدر شعر استان بوشهر است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: فایز پدر شعر استان بوشهر است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید