ایران می تواند به مقصد اصلی گردشگران آمریکای لاتین تبدیل شود

به گزارش وبلاگ تالار پذیرایی، ایسکانیوز/ براساس اخبار بدست رسیده، ایران می تواند به مقصد اصلی گردشگران آمریکای لاتین تبدیل شود.

ایران می تواند به مقصد اصلی گردشگران آمریکای لاتین تبدیل شود

رئیس گروه مطالعات آمریکای لاتین دانشگاه تهران با انتقاد از فقدان برنامه ریزی موثر برای استفاده از ظرفیت های آمریکای لاتین اظهار می نماید: سالانه بیش از یک میلیون نفر جهانگرد از آمریکای لاتین به ترکیه سفر می کنند و اسپانیایی دومین زبان خارجی مورد مطالعه در این کشور است؛ درحالیکه دانشگاه تهران تصمیم به تعطیلی گروه زبان اسپانیایی گرفته است.

در جهانی معاصر صنعت توریسم یکی از زمینه هایی است که نه تنها در ارائه تصویر مناسب از کشور و رفع سوء برداشت ها کمک می نماید، در استحکام شریان های اقتصادی کشور نیز نقش بسزایی دارد. با تقویت جهانگردی در انواع مختلف آن هم بصورت کلی به اقتصاد کشور کمک می شود و هم این جهانگردان با بازگشت به کشورهای خود به سفیران جمهوری اسلامی ایران تبدیل خواهند شد و در رفع نظرات منفی نسبت به ایران بسیار موثر خواهند بود و در تمامی زمینه ها تاثیرات شایانی خواهند داشت. جهانگردی هم ایجاد اشتغال در داخل را به همراه دارد، هم به اقتصاد در کلیه زمینه ها کمک می نماید و هم یکی از بهترین راههایی است که می تواند به ارائه تصویری مناسب از ایران کمک نماید.

تلاش برای جذب جهانگردان اسپانیایی زبان از کشورهای آمریکای لاتین برای بازدید از جاذبه های تاریخی و فرهنگی کشور بسیار مهم می باشد. در این حوزه، با جذب جهانگرد میتوان تاریخ و فرهنگ و آداب و رسوم و سنت های ایران را معرفی کرد تا از نزدیک شاهد آنچه که تلاش می کنیم به گوش جهانیان برسانیم باشند.

موقعیت ما در روابط با آمریکای لاتین نسبت به همسایگان

با نگاهی سریع به تاریخ روابط ایران با کشورهای آمریکای لاتین به جرات میتوان گفت ما از آنچه که باید و شاید استفاده ننموده ایم. اندکی روابط سیاسی دیده می شود که با تغییرات مدیریتی و بصورت سلیقه ای بدون توجه به منافع ملی، روابط کاهش و افزایش داشته است. درصورتیکه اگر با دقت مطالعه صورت گیرد میتوان به این نتیجه رسید که ارتباطات سیاسی با همه کشورهای جهان و همچنین با کشورهای آمریکای لاتین بدون منفعت نیست. روابط بازرگانی هم بی شک لازم و ضروری می نماید که در این زمینه هم بسیار عقب هستیم و میدان را به حتی همسایگان خود باخته ایم.

براساس مقاله ایران می تواند به مقصد اصلی جهانگردان آمریکای لاتین تبدیل شود باید بدانید که در زمینه روابط دانشگاهی هم با تاسیس گروه مطالعات آمریکای لاتین در سال 1386 برابر با 2007 میلادی نقطه آغاز خوبی بود و از آن زمان تفاهم نامه هایی با کشورهای مکزیک، کوبا، نیکاراگوئه، شیلی به امضا رسیده است اما در بحث عملیاتی شدن آن متاسفانه اتفاق خاصی رخ نداده است. اگر هم رویدادهای علمی اندکی هم برگزار شده همگی با همت شخصی افراد بوده است و نه حمایت دانشگاه ها. متاسفانه در این موارد انجام یک سفر کاری جهت توسعه روابط دانشگاهی به سفری تفریحی برای افراد نامرتبط با حوزه مطالعاتی مبدل می شود و بعد از سفر هیچ اتفاق خاص دیگری روی نمی دهد.

با نگاهی به حضور برخی همسایگانمان از جمله ترکیه در منطقه آمریکای لاتین به خوبی مشاهده می شود که بعد از چین و روسیه، ترکیه به خوبی توانسته حضور قابل توجهی در آمریکای لاتین داشته باشد تا حضور در منطقه ها فراموش شده آمریکای لاتین و آفریقا را جبران کند. بدون شک بعد مسافت مانعی بزرگ در توسعه سیاست خارجی ترکیه در منطقه محسوب میشد اما برای رفع این مانع، هیچ ابزاری بهتر از قدرت نرم و دیپلماسی فرهنگی نیست. ترکیه فهمیده چطور از این ابزار بهره برداری کند و چطور این ابزار را در سیاست خارجی خود بکار ببرد و به عنوان یکی از موارد مطرح در سراسر جهان بشود. برای ترکیه جذب کردن و نه تحمیل کردن یکی از اساس اولویت دار در آمریکای لاتین شده است.

تلویزیون بدون شک یکی از پلتفرم های ترکیه برای جلب توجهات می باشد و اعتبار ترکیه را در جایی که اسلام هراسی در حال رشد است افزایش داده است.

ترکیه در حال حاضر از نظر مردم آمریکای لاتین به شدت مورد توجه قرار گرفته است به خصوص با سریال هایی که باعث شد تا تاریخ و فرهنگ و چشم انداز ها و جامعه مسلمان ترکیه را که عرب نیستند، معرفی کنند.

پیش از نقطه اوج سریال ها، یکی از پدیده های ممتازی که اساس روابط آمریکای لاتین و ترکیه را تشکیل میداد مهاجرت ترک ها به جهانی نو در اواخر قرن 19 بود، وقتی پادشاهی عثمانی 600 ساله به تدریج اعتبار خود را از دست میداد. از طرف دیگر، جامعه ترکیه اطلاعات کمی درباره منطقه آمریکای لاتین داشت.

سال 2006، سالی بود که آمریکای لاتین و کارائیب در ترکیه شناخته شدند و آغاز بازتاب های جهانی بود. این سال اولین قدم جهت توسعه روابط بود. دوره ای بود که ملاقات های رسمی در حوزه های سیاسی و در میان مقامات بلندپایه طرفین آغاز شد. ترکیه گروه های دوستی دو طرفه با مجلس کشورهای منطقه تاسیس می نماید. از آن زمان به بعد، رئیس جمهور ترکیه از تعدادی از این کشورها بازدید نموده است. کوبا و مکزیک در سال 2015، در سال 2016 اولین مقام ترکیه بود که از پرو و اکوآدور بازدید داشت و دومی در بازدید از شیلی بود. بالاخره در 2018 از آرژانتین بازدید داشت؛ برای شرکت در اجلاس جی 20 و از این موقعیت استفاده کرد و بازدیدی سریع هم از پاراگوئه داشت.

هر کدام از این کشورها اهمیت خاصی برای ترکیه دارند، بعنوان مثال، برزیل، شیلی و مکزیک، از اهداف اصلی برای تجارت کالاهای ترکیه هستند. در مورد ونزوئلا، ترکیه یک شریک تجاری پیدا نموده است و همچنین شریک سیاسی همانطور که در ملاقات رئیس جمهور ترکیه با نیکلاس مادورو در سال 2018 این مسئله به خوبی دیده می شود. دولت ونزوئلا که حمایت برخی کشورهای منطقه را ندارد در ترکیه یک حمایت حیاتی پیدا نموده تا تجارت و اقتصادش را گشایش بخشد. فشارهای هر دو کشور با ایالات متحده باعث شد تا اتحاد کاراکاس آنکارا توسعه یابد و علائق مشترک خود را پیدا کنند.

در زمینه روابط دانشگاهی شاهد تاسیس مرکز مطالعات آمریکای لاتین در دانشگاه آنکارا درسال 2009 هستیم. دانشگاه آنکارا از آن زمان نسبت به برگزاری همایش ها، سمپوزیوم ها و دیگر رویدادهای علمی و پژوهشی با دانشگاه های آمریکای لاتین اقدام نموده است. به عنوان مثال با حمایت دانشگاه بین المللی دریایی پاناما و دانشگاه پاناما، سمپوزیومی با عنوان 1915 طولانی ترین سال امپراتوری عثمانی: ظهور یک قدرت برگزار نمود. سمپوزیومی که با چهره ای علمی سعی در نشان دادن قدرت عثمانی بود. این سمپوزیوم ابتدا در سال 2015 برگزار شد و سپس در سال 2016 در کشورهای آمریکای لاتین به عنوان بخشی از سیاست خارجی ترکیه و برای ارتقای روابط دوجانبه دولت ترکیه با همتایان خود در سایر کشورهای جهان به ویژه با آمریکای لاتین ادامه یافته است.

جلساتی مشابه این سمپوزیوم در بوگوتای کلمبیا، کاستاریکا، اکوادور، شیلی، بولیوی، پاراگوئه، آرژانتین،…. با حضور رجب طیب اردوغان برگزار شده است.

با نگاهی بر آمار جهانگردی در ترکیه مشاهده می شود که سالانه بیش از یک میلیون نفر از آمریکای لاتین از مقاصد جهانگردی ترکیه بازدید می کنند و اسپانیایی دومین زبان خارجی است که در این کشور مورد مطالعه قرار می گیرد. درصورتیکه در دانشگاه تهران تصمیم به تعطیلی گروه زبان اسپانیایی گرفته شده است.

با حضور موثر و قدرتمند ترکیه در آمریکای لاتین به تدریج علاقه بسکمک نسبت به این کشور بوجود آمده است. در حوزه فرهنگی، علاقه فزاینده ای در آمریکای لاتین جهت یادگیری فرهنگ و تمدن و آداب و سنت ترکیه وجود دارد.

این موارد نشان دهنده اراده ترکیه و مردم آن برای تقویت و چند برابر کردن پل های تفاهم با کل منطقه و تقویت روابط دوستی و روابط دوجانبه با ملت های آمریکای لاتین است.

لذا دلایلی چون بعد مسافت و یا عدم اهمیت کشورهای آمریکای لاتین در روابط سیاسی و تجاری و فرهنگی ایران که باعث شده تا به این منطقه توجهی نشود، به خوبی از طریق همسایه ما به بهترین شکل مورد بهره برداری قرار گرفته است. ترکیه که همسایه دیوار به دیوار ماست در آمریکای لاتین از شمال تا جنوب، از مکزیک و کوبا تا شیلی و آرژانتین حضور بسیار فعالی دارد. ترکیه نه فقط در حوزه تجارت و بازرگانی که نشان از هوش و ذکاوتشان دارد در زمینه های فرهنگی هم بشدت فعال هستند. ترکیه به خوبی درک نموده که ارتباطات فرهنگی زمینه را برای توسعه و توسعه ارتباطات اقتصادی و سیاسی فراهم می نماید.

در سرانجام باید تاکید کرد که از بررسی یکایک بخش های مذکور میتوان نتیجه گرفت که بستر فرهنگی گسترده و زمینه نابی برای معرفی فرهنگ ایران و کشورهای آمریکای لاتین به یکدیگر وجود دارد. ارزش های ایرانی و اسلامی از یکسو و بومی و پسااستعماری از سوی دیگر بستر مهیایی برای نشاندن بذر همکاری دو جانبه هستند که در صورت بهره برداری صحیح و سیاست گذاری های اصولی از آن میتوان فرهنگ ایرانی و آمریکای لاتینی را به سوی نهادسازی پرثمر و پربازده سوق داد.

منبع: همگردی

به "ایران می تواند به مقصد اصلی گردشگران آمریکای لاتین تبدیل شود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ایران می تواند به مقصد اصلی گردشگران آمریکای لاتین تبدیل شود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید