نکات طلایی که پیش از این در خصوص تغذیه بچه ها نمی دانستید

به گزارش وبلاگ تالار پذیرایی، گونه هایش گل می اندازد، صدای خنده اش در خانه می پیچد و لباس هایش زودتر از انتظارتان کوچک می شوند. اگر به خورد و خوراک کودکتان توجه کنید، جایی برای مواد غذایی ارگانیک در رژیم غذایی او باز کنید و مواد غذایی ضروری و متنوعی را در برنامه غذایی اش جا دهید، نه تنها رشد مناسب فرزندتان را تضمین می کنید، بلکه می توانید به تیزهوشی و سلامت روانش در سالهای آینده هم امیدوار باشید. محققان و متخصصان تردیدی ندارند و که تغذیه بچه ها از همان روزهای ابتدایی، بر سلامت جسم و روان آنها در سالهای آینده زندگی شان تاثیر می گذارد؛ پس در ادامه این مطلب با ما باشید تا از ریزه کاری های تغذیه سالم در 10 سال ابتدایی زندگی باخبر شوید.

نکات طلایی که پیش از این در خصوص تغذیه بچه ها نمی دانستید

اصول تغذیه بچه ها در سال اول زندگی

برای چیدن میز غذای رنگارنگ و امتحان کردن رسپی های متفاوت خیلی زود است. در سال اول زندگی، اصلی ترین غذای کودک شما شیر مادر یا شیر خشک است. فرزند شما در 12 ماه اول، بخش اصلی کالری مورد احتیاجش را با خوردن شیر مادر یا شیر خشک تامین می نماید.

در چهار ماه ابتدایی با واکنش هایی که بدن او به تغذیه با شیر نشان می دهد، می توانید نشانه های ابتدایی آلرژی را در فرزندتان شناسایی کنید.

ممکن است در این دوره متوجه آلرژی فرزندتان به پروتئین گاوی شوید یا اینکه احساس کنید بدن او به بعضی از ترکیبات موجود در شیر مادر واکنش نشان می دهد.

توجه کافی به این موضوع نه تنها احتمال ابتلای کودکتان به عوارض حاد را پایین می آورد، بلکه مسائل گوارشی فرزندتان را نموده و گریه ها و بی قراری هایش را هم کاهش می دهد.

درباره تغذیه کودک تا شش ماهگی چه باید بدانید؟

در چهار ماه ابتدایی، کودک شما حتی آب را به تغذیه روزانه اش اضافه نمی نماید و در فاصله چهار تا شش ماهگی هم، تنها با توصیه پزشک و در موارد خاص، ترکیبات ساده ای مثل لعاب برنج را به شیری که در طول روز مصرف می نماید اضافه می نماید.

بعد از شش ماهگی، آرام آرام طعم های متفاوت را می چشد و حتما خودتان هم خوب می دانید که اضافه کردن مرحله به مرحله مواد غذایی مختلف به رژیم غذایی کودک، در طول چند ماه زمینه را برای آشنا شدن او با طعم ها فراهم می نماید. در این مرحله، عجله را کنار بگذارید و به بدن فرزندتان فرصت واکنش نشان دادن به مواد غذایی تازه را بدهید. صبوری شما برای اضافه کردن مرحله به مرحله مواد غذایی به رژیم روزانه کودک، بهتر از قبل امکان شناسایی آلرژی های غذایی کودک و مهار آنها فراهم می نماید.

درباره تغذیه کودک از شش ماهگی تا یکسالگی چه باید بدانید؟

از شش ماهگی تا یک سالگی فرزندتان برای مصرف غذاهای یاریی آماده می گردد و وقتی به مرور زمان توان بلعیدن و هضم خوراکی های مختلف را پیدا کند، می توانید او را با غذاهای انگشتی آشنا کنید. اغلب مادران در این دوره نگران کم غذا بودن فرزندشان هستند. اگر شما بدانید که فرزندتان به چه مقدار غذا در روز احتیاج دارد و غذاهای مناسب برای رشد بچه ها کدامند، با بیش از مقدار غذا دادن به او سلامت کودکتان را به خطر نمی اندازید و با محروم کردنش از مواد غذایی ضروری، مانع رشد مناسب او نمی شوید.

اصول تغذیه بچه ها یک تا دو ساله

با بزرگتر شدن فرزندتان، تنوع مواد غذایی هم در رژیم روزانه او بیشتر می گردد و همین موضوع ایجاد تغییراتی را در تغذیه کودک دو ساله ضروری می سازد. حالا نقش شیر مادر یا شیر خشک در برنامه غذایی او کمرنگ تر شده و جا برای شیرهای غنی شده باز می گردد.

چربی های سالم در این دوره از زندگی بر سلامت کودکتان تاثیر می گذارند و با اضافه کردن کربوهیدرات و پروتئین کافی به سبد غذایی فرزندتان می توانید به سلامت جسم و رشد بهتر مغز او یاری کنید. گرچه وارد کردن مواد غذایی متنوع به برنامه غذایی کودکتان اهمیت زیادی دارد اما گاهی چاره ای جز رو آوردن به مکمل های بچه ها برایتان باقی نمی ماند.

در این دوره بیشتر از قبل باید با مواد غذایی مضر برای بچه ها آشنا باشید تا بتوانید رژیم غذایی سالمی را برای فرزندتان طراحی کنید. تغذیه کودک یک ساله آداب خاص خود را دارد؛ شما بیشتر از قبل می توانید از غذاهای آماده کودک یاری بگیرید و برای تضمین رشد کودک به استفاده از میوه ها و سبزیجات ضروری هم احتیاج دارید. اگر اصول تغذیه بچه ها در سالهای ابتدایی را رعایت کنید، جایی برای نگرانی درمورد قد و وزن کودک در دو سالگی برایتان باقی نمی ماند.

اصول تغذیه بچه ها بعد از دو سالگی

دو سال ابتدایی تولد فرزندتان از حساس ترین دوره های رشد در زندگی اوست و تغذیه مناسب در دو سال ابتدایی از اهمیت زیادی برخوردار است. ناتوانی بچه ها در هضم بعضی از مواد غذایی در سالهای ابتدایی از یک طرف و حساسیت ها و محدودیت های خاص آنها در این سنین از سوی دیگر، ایجاد تنوع در برنامه غذایی را برایتان سخت می نماید. اما بعد از دو سالگی، شما می توانید میان وعده های سالم و متنوعی را برای کودکتان آماده کنید و خوراکی هایی که به وزن گرفتن کودک یاری می نمایند را در برنامه غذایی اش جا دهید.

تهیه کردن شیر خشک مخصوص بچه ها یا رو آوردن به مصرف شیر گاو از چالش های همیشگی والدین است. گرچه دیگر شیر مادر جایی در تغذیه فرزندتان ندارد اما نمی توانید با حذف فرآورده های لبنی از برنامه غذایی او، سلامتش را به خطر بیندازید. البته در کنار مصرف شیرهای غنی شده مخصوص بچه ها که با مواد ضروری غنی شده اند، می توانید غذاهای کامل کودک را هم در برنامه روزانه او بگنجانید.

کودکتان کمبود وزن دارد یا چاق است؟

کودک شما در این سال ها پر جنب و جوش و خستگی ناپذیر است و به همین علت به خوراکی های پرکالری مناسب برای بچه ها احتیاج دارد و آماده کردن غذاهای ساده اما مقویمی تواند خیال شما را تا مقدار ای راحت کند. البته پیش از آنکه برنامه غذایی خاصی را برای او در نظر بگیرید، باید حواستان به چاقی کودک و عوارض آن هم باشد و مراقب باشید که با محروم کردنش از مواد غذایی ضروری، احتمال ابتلایش به سوءتغذیه یا کمبودهای غذایی را بالا نبرید.

تصور نکنید که پس زدن یکی دو وعده غذا باعث ابتلای کودکتان به سوء تغذیه می گردد. به جای آن سعی کنید که با راهکارهای مناسب مانع بدغذایی اش شوید و برای انتها دادن به بی اشتهایی های ظاهری کمی خلاقیت به خرج دهید.

منبع: کتاب کاله

به "نکات طلایی که پیش از این در خصوص تغذیه بچه ها نمی دانستید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نکات طلایی که پیش از این در خصوص تغذیه بچه ها نمی دانستید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید