طرز تهیه بادمجان دلال حرفه ای با تمام نکات
به گزارش وبلاگ تالار پذیرایی، طرز تهیه بادمجان دلال یکی از انواع بورانی است. بورانی یک پیش غذای اصیل ایرانی است. البته در کشورهای اطراف دریای مدیترانه مثل ترکیه هم انواع بورانی به عنوان پیش غذا سرو می گردد. این فرهنگ غذایی آن ها برگرفته از فرهنگ غذایی ایران است. در شمال آفریقا هم پیش غذاهایی به نام بورانی وجود دارد که در بیشتر آن ها از زیتون استفاده می گردد و هر کدام طرز تهیه متفاوتی دارند.
ترکیب ماست بادمجان و دلال که به نام بورانی بادمجان شناخته می گردد یکی از خوشمزه ترین انواع بورانی ها است. این پیش غذای خوشمزه طرز تهیه ساده ای دارد که در ادامه علاوه بر ارائه دستور تهیه آن، شما را با اطلاعات بیشتری در خصوص این غذای خوشمزه اشنا می کنیم.
فواید بورانی بادمجان دلال
یکی از این بورانی های خوشمزه و معروف، ماست بادمجان دلال است و مثل ماست و خیار و کشک و بادمجان از پیش غذاهای ساده اما پرطرفدار ایرانی به شمار می رود. در طب سنتی، غذاها را بر اساس اثراتی که بر بدن دارند به دو گروه سرد و گرم تقسیم می کردند که مصرف هر کدام به صورت تکی و مداوم، باعث اثرات منفی سلامتی در فرد می شوند. همانطور که می دانید طبیعت ماست سرد است و طبیعت بادمجان گرم. ترکیب این دو ماده می تواند طبع سرد و گرم هر یک را خنثی کند و این ترکیب را به ترکیبی شگفت انگیز برای سلامتی تبدیل کند. بعلاوه بادمجان به تنهایی جز گیاهان خوراکی با خواص بسیار بالا به شمار میرود. از جمله خواص بادمجان می توان به تقویت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان، کاهش علائم کم خونی، افزایش عملکرد شناختی، بهبود سلامت قلب و عروق، محافظت از دستگاه گوارش، یاری به کاهش وزن، کنترل دیابت، کاهش استرس، محافظت از نوزادان در برابر نقص های مادرزادی و حتی جلوگیری از سرطان اشاره نمود. بعلاوه بادمجان منبعی غنی از فسفر، انواع ویتامین های آ و ب، کلسیم، پتاسیم، آهن و فیبر است.
اگر مشتاق هستید که درباره خواص بادمجان بیشتر بدانید و یا از تاثیر بادمجان بر کلیه ها مطلع شوید مقالات ما را بخوانید. حالا که تا حدی از فواید این پیش غذای سالم و خوشمزه مطلع شدیم، خوب است طرز تهیه آن را هم یاد بگیریم:
مواد لازم برای تهیه ماست بادمجان دلال
- دو پیمانه ماست سون کم چرب
- یک تا یک و نیم پیمانه بادمجان کبابی
- یک تا دو حبه سیر رنده شده
- دلال به اندازه لازم
طرز تهیه ماست بادمجان دلال
این پیش غذا انواع مختلفی دارد و در جاهای مختلف به صورت های متفاوتی تهیه می گردد. مواد غذایی استفاده شده در این پیش غذا به طور میانه بین 200 تا 400 کیلو کالری انرژی دارند. البته این انرژی به اندازه چربی موجود در ماست هم بستگی دارد و ما به شما توصیه می کنیم برای تهیه این غذا از ماست کم چرب سون بهره ببرید. با مقدار انرژی ای که این غذا دارد می توانید از آن به عنوان غذایی سبک هم بهره ببرید. در ادامه این مطلب با طرز تهیه ماست بادمجان دلال آشنا می شوید.
برای پخت این پیش غذا، ابتدا بادمجان ها را بشویید و بعد با چاقویی کوچک چند برش کم عمق روی آن ها ایجاد کنید. سپس بادمجان ها را کباب کنید. آن ها را زیر آب بگیرید و بعد از جدا کردن پوستشان، بادمجان ها را با چاقو ساطوری کنید یا به یاری مخلوط کن آن را کاملا به صورت پوره در آورید.
بعد از اینکه بادمجان ها را کاملا ساطوری کردید سیرها را هم له یا رنده کنید و آن را به همراه دلال به بادمجان ها اضافه کنید. سپس، ماست سون را اضافه کرده و هم بزنید تا مواد خوب با هم مخلوط شوند. برای خوشمزه تر شدن، بورانی بادمجان را قبل از سرو چند ساعت در یخچال قرار دهید.
طرز تهیه دلال
در شمال کشور به بورانی بادمجان دلال یا نمک سبز اضافه می نمایند. این افزودنی ترکیبی از سبزی های معطر (گشنیز، نعناع و سبزی های محلی شمال) است که با نمک مخلوط می شوند و به دو صورت خام و پخته در انواع غذاهای شمالی از جمله بورانی بادمجان به کار می رود.
منبع: کتاب کاله