10 ویژگی ورق کامپوزیت که آن را برترین گزینه برای نمای ساختمان می نماید

به گزارش وبلاگ تالار پذیرایی، ورق کامپوزیت، پنل مسطحی است که از سه لایه تشکیل شده که دو لایه بیرونی آن از جنس آلومینیوم بوده و ضخامت آن 3 تا 0.5 میلیمتر است و لایه مرکزی که معمولا از جنس پلی اتیلن و پلی یورتان است دارای ضخامت3 الی 5 میلیمتر است.

10 ویژگی ورق کامپوزیت که آن را برترین گزینه برای نمای ساختمان می نماید

ورق کامپوزیت در مقایسه با مواد معمولی مقرون به صرفه تر، سبک تر و بادوام تر است.

ورق های کامپوزیتی عموماً برای ساختمان ها، پل ها و سازه هایی مانند بدنه قایق، پنل های استخر، بدنه ماشین های مسابقه، وان حمام، مخازن ذخیره سازی، گرانیت بدلی، سینک ها و... استفاده می شوند.

نمونه های پیشرفته ورق های کامپوزیت حتی برای فضاپیماها و هواپیماها نیز استفاده میشوند.

این ورق ها اولین بار در کشور آلمان عرضه شدند.

ورق های کامپوزیت از انعطاف پذیری بالایی برخوردارند، بعلاوه با ویژگی های خاص بسیاری که دارند باعث میگردد جز برترین متریال های نمای ساختمان های بلند بشمار روند در ادامه به چند مورد از این ویژگی ها میپردازیم.

چرا ورق کامپوزیت برترین متریال برای نمای ساختمان است؟

ورق های کامپوزیت سازگار با محیط زیست هستند

در سال های اخیر شاهد افزایش علاقه عموم مردم به مسائل مربوط به صرفه جویی در انرژی و کاهش آلودگی محیط زیست در بخش ساختمان بوده ایم. تحلیل رفتار حرارتی و ساختاری یک ماده بیوکامپوزیت، که به وسیله رزین طبیعی و الیاف گیاهی تشکیل شده است نشان میدهد، با توجه به وجود الیاف و گرانولومتری که در مخلوط بیوکامپوزیت وجود دارد، بیوکامپوزیت، هم دارای خواص عایق و هم مقاومت مکانیکی است.

انعطاف پذیری و شکل پذیری عالی دارند

ورق کامپوزیت آلومینیومی به راحتی برش میخورد و تغییر شکل میدهد و کاملا انعطاف پذیر است. بنابراین از نظر مهندسین، طراحان معمار و مجریان پروژه، ورق کامپوزیت برترین متریال موجود برای نمای ساختمان است.

این امر به این علت است که ورق کامپوزیت با هر طرحی و شکلی قابل اجرا است و مهمتر از آن، اجرای طرح های مختلف هزینه زیادی به همراه ندارد در نتیجه این ورق ها امکان ایجاد انواع طرح ها را بدون محدودیت برای شما فراهم میکند.

مقاومت بالا و وزن پایین دارند

شاید بزرگترین مزیت ورق های کامپوزیت نسبت مقاومت بالا به وزن پایین آن ها باشد. فیبر کربن حدود 25 درصد به میزان فولاد و 70 درصد به میزان آلومینیوم وزن دارد، در نتیجه وزن بسیار کمتر و مقاومت بیشتری نسبت به هر دو ماده دارد.

مهندسان خودروهای پیشرفته از کامپوزیت ها برای کاهش وزن خودرو تا 60% و در عین حال بهبود ایمنی در تصادف استفاده می نمایند.

این ویژگی یعنی قدرت بالا و وزن پایین ورق های کامپوزیت، هم به نفع فراوری نمایندگان است و هم مصرف نمایندگان.

فراوری ورق های کامپوزیت آسان و سریع است

امروزه کامپوزیت ها راحت تر فراوری می شوند.

در گذشته، مهندسان مجبور بودند برای ساخت ورق های کامپوزیت ، از فرآیندهای پیچیده ای استفاده نمایند که زمان بر بود و امکان طراحی های متنوع را محدود می کرد.

امروزه فراوری ورق های کامپوزیت دیجیتال (DCM) این موضوع را تغییر داده است. DCM یک فرآیند فراوری ثبت شده است که قطعات کامپوزیتی را به صورت اتومانیک به وجود می آورد.

با DCM، کامپوزیت ها را می توان به صورت سه بعدی طراحی کرد و استحکام، چگالی و انعطاف پذیری مناسب را برای پروژه ایجاد کرد.

پنل های معیوب کامپوزیت به راحتی تعویض میشوند

هنگامیکه که یکی از پنل های کامپوزیت خراب گردد نیازی به تعوض تمام نما نیست و فقط همان پنلی که دچار خرابی شده است تعویض می گردد، در نتیجه خسارتی به کل نما وارد نمی گردد. این ویژگی به صرفه جویی در هزینه ها یاری بسیاری می نماید.

ورق های کامپوزیت مدت زیادی بدون خرابی باقی میمانند

علت اصلی اینکه ساختمان ها با ترکیب فولاد و بتن ساخته می شوند این است که فولاد، در کشش برترین عملکرد را دارد و بتن نیز برترین عملکرد را در تراکم دارد. ورق کامپوزیت که خواص هردو را دارد در برابر بلایای طبیعی مختلف مانند باد، زمین لرزه و غیره از جهات مختلف مقاوم است و در نتیجه دوام سازه را نیز افزایش می دهد. علاوه بر این، سازه های کامپوزیتی پرمیوم باند مقاومت بالایی در برابر ضربه هایی مانند ضربه های ناشی از انفجار دارند و ساختمان ها را برای ساکنین ایمن تر می نمایند.

در برابر گرما و سرما عایق هستند

در حالی که ورق های کامپوزیت رسانای الکتریسیته نیستند، اما عایق های خوبی هستند، یعنی گرما یا سرما را به راحتی از خود عبور نمیدهند. در نتیجه خانه ها و ساختمان ها می توانند از این نظر شرایط بهتری را برای ساکنان خود در برابر شرایط جوی حاکم، فراهم نمایند. بعلاوه، به جز فولاد و بتن، از کامپوزیت های مواد دیگر در ساختمان ها برای درها، پنل ها و پنجره ها نیز استفاده می گردد که آن ها حفاظت و مقاومت بیشتری در برابر شرایط جوی را از خود نشان میدهند.

تثبیت بالای رنگ ها در ورق های کامپوزیت

رزین مقاومی که در رنگ های ورق های کامپوزیت پرمیوم باند وجود دارد، باعث می گردد هیچ مسئله ای برای رنگ کامپوزیت ها در هنگام طراحی و خم شدن آن ها به وجود نیاید. بعلاوه ، رنگ ورق کامپوزیت پرمیوم باند در برابر باران های اسیدی بسیار مقاوم است و نسبت به سایر رنگ های موجود در بازار مقاومت بسیار بالایی در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید (UV) دارد.

سایر مزایای کلیدی ورق های کامپوزیت پرمیوم باند که باعث میگردد برترین متریال برای ساختمان ها باشند عبارتند از:

  • قالب گیری آسان با دقت بالا
  • مقاومت در برابر مواد شیمیایی
  • عملکرد بالا
  • مقاومت در برابر خوردگی
  • انعطاف پذیری
  • بادوام بودن
  • عملکرد بالا حتی در دماهای بالا
  • مقاومت در برابر حرارت
  • به طور طبیعی بازدارنده شعله
  • حفظ خواص مکانیکی
  • هزینه های کمتر در مقابل با دیگر مواد موجود

ورق کامپوزیت تحول زیادی را در معماری به وجود آورده است، زیرا به راحتی فراوری و به آسانی نصب می گردد و عین حال شکوه را به سازه می دهد. با توجه به ویژگی های منحصر به فرد ورق کامپوزیت امروزه ترجیه معماران و طراحان استفاده از این متریال است ورق کامپوزیت عمدتاً برای ایجاد نمای داخلی و خارجی، پارتیشن ها، سقف های کاذب و تابلوها و ساخت کانتینر استفاده می گردد. با توجه به ویژگی های ذکر شده شما می توانید ورق کامپوزیت مورد نظر خود را از کارخانه پرمیوم باند انتخاب و خربداری نمایید؛ کارخانه پرمیوم باند انواع مختلفی از ورق کامپوزیت مانند محصولات نسوز، کندسوز، لانه زنبوری و ... را فراوری می نماید.

منبع: فرارو

به "10 ویژگی ورق کامپوزیت که آن را برترین گزینه برای نمای ساختمان می نماید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 ویژگی ورق کامپوزیت که آن را برترین گزینه برای نمای ساختمان می نماید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید