هفته اول ابتلا زمان طلایی درمان کروناست
به گزارش وبلاگ تالار پذیرایی، میگنا/ یک پزشک بیمارستان بوعلی گفت: معمولا طی یک هفته تا 10 روز اول در معرض این بیماری قرار دریافت، ویروس در بدن انسان آغاز به تکثیر کردن می نماید و اگر ما بتوانیم در همان روزهای اول جلوی تکثیر یا شدت تکثیر ویروس را بگیریم بعد از این 10 روز عوارض ناشی از تکثیر ویروس به مراتب کمتر خواهد بود لذا نقش پزشکان عمومی در شناسایی بیماران کرونایی بسیار حساس و مهم است.
دکتر میساء قیم با اشاره به پروتکل هایی که وزارت بهداشت و درمان تدوین و به دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ نموده است گفت: پروتکل های بهداشتی توسط جمعی از اساتید مجرب کشور تدوین شده است که متاسفانه برخی از مردم و برخی همکاران پزشک ما یکسری افکار اشتباه درباره آن دارند.
این دانشجوی سال آخر دستیار تخصصی بیماری های داخلی با انتقاد از برخی از پزشکان در عدم رعایت پروتکل های بهداشتی بیان نمود: متاسفانه برخی از همکاران پزشک ما پروتکل ابلاغی را مطالعه نمی نمایند و به این پروتکل ها اعتماد ندارند این درحالی است که پروتکل ها طبق آخرین متدهای جهانی و گاها در بیش از 100 صفحه تدوین شده که نشان دهنده دقیق بودن این پروتکل ها است.
وی پزشکان عمومی را در خط اول جبهه مقابله با ویروس کرونا دانست و بیان نمود: پزشکان عمومی مریض ها را غربالگری می نمایند پس باید بدانیم بزرگترین موفقیت برای کادر درمان شناسایی خوب مریض هاست و نباید بگذاریم که بیماران کرونایی دیر درمان خود را آغاز نمایند.
هفته اول ابتلا؛ زمان طلایی درمان کرونا
قیم با بیان این مطلب که متاسفانه بیماران مبتلا به کووید 19 به منظور درمان خود دیر به مراکز درمانی و پزشک مراجعه می نمایند، ادامه داد: وقتی بیمار دیر مراجعه می نماید، درگیری آن با ویروس بیشتر شده و در نتیجه احتمال بستری شدن آنها نیز افزایش پیدا خواهد نمود. متاسفانه در روزهای اخیر مراجعات به مراکز درمانی و بیمارستان ها فرایند افزایشی پیدا نموده است و طبیعتا با توجه به محدودیت های کادر درمانی و تجهیزات پزشکی، جوابگوی این همه مراجعه نماینده به صورت همزمان نخواهیم بود و در این مدت خیلی ها مجبور شدند پشت درهای بسته بمانند تا تخت خالی گردد و بتواند امکانات پزشکی را دریافت نمایند بنابراین توصیه اکید می گردد در این بیماری زمان طلایی را از دست ندهیم زیرا ممکن است حتی به دریافت جان بیمار منتج گردد.
وی به نقش موثر پزشکان عمومی در غربالگری بیماران کرونایی اشاره نمود و اضافه نمود: معمولا طی یک هفته تا 10 روز اول در معرض این بیماری قرار دریافت، ویروس در بدن انسان آغاز به تکثیر کردن می نماید و اگر ما بتوانیم در همان روزهای اول جلوی تکثیر یا شدت تکثیر ویروس را بگیریم بعد از این 10 روز عوارض ناشی از تکثیر ویروس به مراتب کمتر خواهد بود لذا نقش پزشکان عمومی در شناسایی بیماران کرونایی بسیار حساس است.
این پزشک بیمارستان بوعلی با بیان اینکه در 10 روز اول که ویروس در حال تکثیر است بیمار ناقل این ویروس است، توضیح داد: حجم ویروسی که به بدن وارد می گردد خیلی مهم است لذا ماسک یک نوع واکسن کوچک است که افراد را در برابر انتقال این ویروس واکسینه می نماید و ماسک اجازه نمی دهد حجم زیادی از ویروس وارد بدن گردد.
کرونای خفیف شما، ارمغان آور مرگ برای عزیزانتان است
وی با تاکید برآنکه کرونای خفیف شما ممکن است کرونای شدید و مرگ آور را برای عزیزانتان به همراه داشته باشد، توضیح داد: اگر بیمار در روزهای اولیه در معرض این ویروس قرار دریافت، به پزشک مراجعه نکند و هیچ درمانی را دریافت ننموده باشد در هفته دوم بیماری خود با عارضه بسیار شدید قطعا مراجعه خواهد نمود که طبیعتا داروی ضد ویروس دیگر به درمان این فرد کمکی نمی نماید زیرا در هفته دوم تکثیر ویروس دیگر ناچیز شده است و کرونا عوارض خودش را روی بدن فرد گذاشته و ما تنها مجبور هستیم بیماری او را مدیریت کنیم و تجویز داروهای ضد ویروس دیگر هیچ تاثیری ندارد.
قیم بیان نمود: برخی از بیماران به ما مراجعه می نمایند و می پرسند که آیا فلان دارو برای پیشگیری از کرونا موثر بوده و می توانیم استفاده کنیم؟ این در حالی است که همه مردم باید بدانند که برخی از داروهای کرونایی مثل رمدسیویر و فاویپیراویر و ... تزریقی و یکسری از آنها عوارض جانبی زیادی دارد و زمان تزریق آنها نیز بسیار مهم است.
این دانشجوی سال آخر دستیار تخصصی بیماری های داخلی اظهار کرد: شاهدیم برخی از بیماران بعد از هفته دوم و سوم با علایم ناشی از عوارض کووید 19 به ما مراجعه می نمایند و انتظار دارند ما دارو ضد ویروسی که در هفته اول موثر است را برای آنها تجویز کنیم تا آن دارو برای درمان بیماری آنها معجره نموده و نجاتشان دهد، در حالی که چنین چیزی نیست.
این پزشک بیمارستان بوعلی تهران عملنمودهای سازمان بهداشت جهانی در ابتدای شیوع کرونا را قابل نقد دانست و بیان نمود: جهان در یک بحرانی فرو رفته است که خیلی ها شاید در ابتدا هیجانی تصمیم می دریافتد و نظرات غلط می دادند اما این نظرات ماهیت علم است، منتهی متاسفانه دیدی در جامعه بوجود آمده است که می گویند هر چه سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت و درمان در قالب پروتکل اعلام می نماید همه اشتباه است و ما نباید گوش کنیم که این موضوع یک خیانت به مردم است.
چه داروهایی در درمان کرونا موثرند؟
این پزشک بیمارستان بوعلی با گلایه از برخی پزشکان بیان نمود: برخی از همکاران ما تصور می نمایند که داروهای پیش پا افتاده و اولیه را نمی توان برای بیماران کرونایی سرپایی تجویز نمایند درحالی که برخی از داروها مثل داروی فاموتیدین که به عنوان ضد اسید معده تجویز می گردد در مقالات اثر ضد تکثیر کرونا در آنها دیده شده است و در پروتکل های ابلاغی نیز آمده است که برای بیمارانی که حالشان وخیم نیست و روزهای اول بیماری خود را سپری می نمایند می توان از این دارو استفاده کرد.
قیم افزود: داروی ملاتونین که در گذشته برای خواب راحت در شب ها تجویز می شده است، هم اکنون به عنوان خط اول درمان کرونا استفاده می گردد همچنین با توجه به اینکه کووید 19 یک بیماری ویروسی بوده و باکتریایی نیست اما اگر بیمار دچار التهاباتی شد از آنتی بیوتیک های آزیترومایسین نیز می توانیم استفاده کنیم که توصیه می گردد از آنتی بیوتیک هایی با دوز پایین استفاده نموده تا در سال های بعد که بیمار اگر دچار بیماری های عفونی شد، دست ما بازتر باشد.
وی با یادآوری اینکه پروتکل ابلاغی از سوی وزارت بهداشت به دانشگاه های علوم پزشکی و پزشکان اواخر شهریورماه سال جاری به روز رسانی شده است، توضیح داد: همه پزشکان باید به روز باشند و حتما پروتکل را مطالعه نمایند. نظرات متفاوت پزشکان باعث بی اعتمادی مردم به پزشکان می گردد و از طرف دیگر دلالان داروها اقدام به خالی کردن جیب مردم می نمایند و به شدت توصیه می کنیم مردم گول این دلال بازی ها را نخورند.
این پزشک بیمارستان بوعلی با تاکید برآنکه مردم در ابتدای بیماری حتما به پزشک مراجعه نمایند، عنوان نمود: اگر دیر به پزشک مراجعه کنید دیگر کاری از دست پزشکان بر نمی آید و حتی داروهایی مانند رمدسیویر که تبلیغات زیادی روی آن صورت می گرفت هم نمی تواند کاری برای بیمار بکند.(در روزهای گذشته اعلام شد که این دارو نیز دیگر تاثیری بر بیماران کرونایی ندارد)
علائم کرونا
وی گلودرد، عطسه، سرفه، آبریزش بینی، بدن درد و کوفتگی شدید، کاهش حس بویایی یا چشایی یا از دست دادن کامل این حس ها، عدم تشخیص حس بویایی طبیعی (مثلا بوی گوشت را بوی فاضلاب حس کند)، سردرد شدید، بی سابقه و مداوم(چندین روز پشت سر هم و روزی چند ساعت سردرد داشتن)، سردردی که باعث درد در ناحیه صورت گردد، گوش درد ناگهانی، عدم راحتی در قورت دادن غذا، هر نوع ضایعه پوستی، درد شدید معده، رفلکش شدید معده، بادگلو زدن شدید، احساس وجود یک ماده در گلو که مدام آن را قورت می دهند، تلخ شدن دهان را از علائم بیماری کرونا برشمرد.
قیم افزود: اسهال، دل پیچه، تنگی نفس، درد قفسه سینه، درد کتف، تکرر ادرار، تب شدید(دمای بدن 37.5 درجه به بالا) از دیگر علائم کرونا هستند و معتقدیم مردم همه این علائم را به عنوان کرونا بدانند مگر آنکه خلاف آن ثابت گردد و به صورت تلفنی یا حضوری یا مجازی با پزشک خود حتما مشورت نمایند.
این دانشجوی سال آخر دستیار تخصصی بیماری های داخلی با اشاره به افراد دارای بیماری های زمینه ای عنوان نمود: افراد دارای بیماری زمینه ای همچون دیابت، سرطان، فشار خونی، دیالیزی، زنان باردار و ... حتما با پزشک معالج خود در زمان مداوای کرونایشان در ارتباط باشند.
آیا ممکن است یک فرد همزمان به کرونا و آنفلوآنزا مبتلا گردد؟
قیم در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است یک فرد همزمان هم به کرونا و هم به آنفلوآنزا مبتلا گردد؟ اظهار کرد: هنوز وارد اپیدمی آنفلوآنزا نشده ایم و معمولا پیک آنفلوآنزا از آبان به بعد است و هنوز سال جاری موردی نداشتیم که فرد به هر دو بیماری مبتلا شده باشد اما در اسفندسال گذشته که پیک دوم آنفلوآنزا در کشور بود و با آغاز اپیدمی کرونا نیز روبرو بودیم بیمارانی را داشتیم که همزمان به این دو بیماری مبتلا شده بود و این اتفاق در کشورهای دیگر نیز گزارش شده است.
وی درباره تشخیص بیماری سل از بیماری کرونا نیز بیان نمود: با دریافت توضیح حال بیمار و از زندگی در کدام منطقه از کشور تقریبا تعیین می گردد که فرد سل دارد یا خیر. همچنین علائم سل با کرونا متفاوت بوده. در سل سرفه ها عجیب همراه با خلط خونی یا خون، تب است و شناخت سل خیلی راحت تر از کروناست و الگوی درگیری ریه آنها نیز کاملا از یکدیگر متفاوت است.
این پزشک بیمارستان بوعلی اضافه نمود: قدرت انتقال سل از کرونا خیلی کمتر است و به طور کلی نیز قدرت انتقال کرونا از آنفلوآنزا بیشتر و قدرت انتقال سل از همه کمتر است.
آیا مرگ و میرهای زیاد این روزها ناشی از جهش زیادی کروناست؟
این دانشجوی سال آخر دکترای تخصصی بیماری های داخلی درباره اینکه باتوجه به افزایش ابتلا و مرگ و میر ناشی از کووید 19، آیا کرونا مسری تر و کشنده تر شده است؟ گفت: مردم از لحاظ روحی و روانی خسته شده اند و رعایت پروتکل های بهداشتی در میان مردم تا حدودی کمتر شده و به دلیل تعطیلی در روزهای اخیر نیز سفرها تا حدودی افزایش پیدا نموده است که همین مسائل سبب شده شاهد موارد ابتلا و در نتیجه مرگ و میر در جامعه باشیم و مواردی داشته ایم که چند نفر از اعضای یک خانواده به دلیل ابتلا به کرونا فوت نموده اند و شاهد مرگ و میر در بین جوانان نیز هستیم.
وی ادامه داد: برخی از افراد به دلیل رودربایستی از افرادی که پروتکل ها را رعایت نمی نمایند و ماسک نزده اند، دوری نمی نمایند و همچنین برخی از افراد که کرونا گرفته اند آن را پنهان می نمایند و حس انگ دارند.
این پزشک تاکید نمود: کرونا هیچ فرقی ننموده است و همه جهان در این زمینه متفق القول هستند. ویروس برای بقا جهش پیدا می نماید اما جهش کرونا تا کنون خیلی زیاد نبوده است ولی جهش آنفلوآنزا بسیار زیاد است و این سیر صعودی کرونا در جامعه به دلیل عدم رعایت پروتکل های بهداشتی است.
وی در بخش پایانی این گفت و گو درباره مکمل هایی که مردم برای پیشگیری از ابتلا به کرونا مصرف می نمایند گفت: ویتامین D و C می تواند ایمنی بدن را تقویت می نمایند. تحقیقات نشان داده هرچقدر سطح ویتامین D پایین تر باشد، ایمنی بدن ضعیف تر و احتمال ابتلا به کرونا بیشتر خواهد شد، به همین دلیل مصرف ویتامین D و ویتامین C اهمیت زیادی دارد اما برای درمان از آنها استفاده نمی گردد و تنهل ویتامین C برای بیماران ریوی با دوز بالا در بیمارستان تزریق می گردد و مردم گول دلالان در این زمینه را نخورند.
منبع: همگردی